• ROSA - Robot voor kniechirurgie
  15  januari  2019

  Vorige week waren Dr. Byn en Dr. Vansintjan in Winterthür (Zwitserland) voor een Educational Site Visit in het Europese hoofdkwartier van Zimmer-Biomet.

  Lees meer
 • Knieprothesen bij patiënten zonder een algemene verdoving
  15  januari  2019

  Het Knieteam van het Gents Orthopedisch Centrum (Dr. Byn, Dr. Vansintjan) plaatste 14 dagen geleden voor het eerst 5 knieprothesen bij patiënten zonder een algemene verdoving.

  Lees meer
 • Maak uw afspraak online
  16  november  2018

  Vanaf nu is het ook mogelijk om online afspraken te maken bij Dr. Byn, Dr. De Witte en Dr. Vansintjan! !

 • AZ Maria Middelares: door metingen met draadloze sensor minder patiënten naar intensieve
  10  april  2018

  De verpleegkundigen van AZ Maria Middelares meten in totaal zowat 2,5 miljoen parameters per jaar. Door deze metingen te koppelen aan een klinisch proces drukten ze op 5 jaar tijd het aantal reanimaties met maar liefst 80%. Philips en AZMM vonden elkaar hierin om te evolueren naar een Early Warning Score (EWS) 2.0.

  Lees meer
 • AZ Maria Middelares biedt aanstaande ouders virtual reality tour aan
  05  februari  2018

  AZ Maria Middelares wil op een open en moderne manier communiceren met zijn patiënten, en in het bijzonder met de toekomstige ouders.

  Lees meer
 • JCI-accreditering
  01  juli  2017

  Het AZ Maria Middelares verkreeg een officiële JCI-accreditering, algemeen beschouwd als één van de hoogste waarderingen voor kwaliteitsvolle zorg!

 • Symposium orthopedie voor huisartsen 8 november 2016
  22  september  2016

  Op 8 november 2016 organiseert onze dienst opnieuw een bijscholingsavond voor huisartsen.

  Deze bijscholing zal doorgaan in de zalen van ‘AUBERGE DU PECHEUR’, Pontstraat 41-9831 Sint-Martens-Latem (Deurle).

  Indien u zich wenst in te schrijven hiervoor, kan u een mail sturen naar msl.orthopedie@azmmsj.be

 • Betalend parkeren op straat aan de polikliniek in de Sint-Denijslaan
  22  september  2016

  Vanaf heden is er een NIEUW PARKEERBELEID van kracht in Gent. Dit houdt in dat de hele Sint-Denijslaan onder de zogenaamde ‘GROENE ZONE’ valt en dat parkeren er BETALEND is. U kan betalen in een van de betaalautomaten in de straat. LET OP: u dient UW NUMMERPLAAT in te voeren en daarna te betalen met een bankkaart ZONDER UW CODE IN TE GEVEN. Volg de instructies op het scherm.

 • Nieuwe assistenten orthopedie
  22  september  2016

  Op 1 augustus werd ons team versterkt met 2 nieuwe assistenten orthopedie. Irisa Myncke is assistente orthopedie in opleiding aan de Universiteit Brussel en Philippe Willekens is assistent orthopedie in opleiding aan de Universiteit Gent. Deze twee jonge en dynamische collega’s werken onder supervisie van de specialisten mee in ons team, zowel op de afdeling, de raadpleging als in het operatiekwartier.

 • Presentatie expert-meeting kniechirurgie
  22  september  2016

  Op 15/9/16 was Dr. Pieter Byn een van de experten die een presentatie gaf op een bijeenkomst van Vlaamse knie-chirurgen. Hij gaf een overzicht van de verschillende soorten knieprothesen en welke prothese wanneer het best wordt gebruikt.